TecknaFörsäkring.se

Teckna en försäkring online

Folksam

I samband med att man letar efter en försäkring är Folksam nästan alltid värda att spana in, eftersom Folksam är ett av Sveriges största och mest omtyckta försäkringsbolag. Folksam har vidare verkat på den svenska försäkringsmarknaden i mer än 100 år, vilket gjort att de fram till idag kunnat utveckla några av de bästa försäkringsprodukterna på marknaden. Oavsett vilken typ av försäkring det är du är ute efter, bör du därför alltid ta en titt på de försäkringar Folksam kan erbjuda. I denna artikel kommer vi att berätta lite mer om Folksam i allmänhet, samt om de försäkringar du kan teckna hos dem.

Allmänt om Folksam som företag
Företaget grundades år 1908, och har idag 3600 anställda i Sverige. Företaget är kundägt, vilket innebär att kunderna har stort inflytande i företaget, samt att vinsterna som företaget gör inte går till aktieägare eller liknande, utan stannar hos företaget och kunderna. Folksam skiljer sig även från andra försäkringsbolag och finansbolag på så vis att de inte delar ut några som helst bonusar till sin ledning, samt att de jobbar hårt med att hålla hela verksamheten ansvarsfull på många olika sätt. Bland annat har man satt upp väldigt specifika placeringskriterier som man ser till att alla företag man placerar pengar hos och jobbar med uppfyller.

Vilken typ av försäkringar erbjuder då Folksam?
Folksam har ett mycket brett sortiment av försäkringar, där försäkringar som:
Djurförsäkringar
Hemförsäkringar
Bilförsäkringar
MC försäkringar
Båtförsäkringar
Försäkringar för övriga fordon
Pensionsförsäkringar
Barnförsäkringar
Studentförsäkringar
Seniorförsäkringar
Reseförsäkringar
Idrottsförsäkringar
ingår i produktfloran.
Dessa försäkringar riktas mot privatpersoner, men om du är företagare har Folksam även speciella företagsförsäkringar.

 
Vilka andra produkter, förutom försäkringar, erbjuder Folksam?
Fast Folksam mest är känt för sitt utbud av försäkringar, är det inte de enda produkterna som man erbjuder. Istället har man även många sparprodukter, både för pensionsförsäkring samt för andra sparformer. Några av de andra produkterna som erbjuds är bland annat:

  • Kapitalspar
  • Direktsparande i fonder
  • Sparkonton
  • Premiepensioner
  • Avtalspensioner
  • Tjänstepensioner.
  •  

Hur bör man då göra om man vill teckna en försäkring hos Folksam?
I så fall är en bra början att gå in på Folksams hemsida. Där hittar du nämligen massvis med bra information om alla försäkringarna som erbjuds, så att du kan läsa mer om hur de fungerar, vilka villkor de har och så vidare i lugn och ro, för att avgöra om försäkringen ifråga passar dig eller inte.

På hemsidan hittar du även bra information om priserna på försäkringarna, samt vilka rabatter du kan få om du samlar flera av dina försäkringar hos dem. (Detta är något som verkligen brukar löna sig, så detta rekommenderas verkligen om du bara har möjlighet till det!)

På hemsidan finns även ett bra kontaktformulär du kan fylla i för att bli uppringd av Folksams representanter, om det skulle vara så att du trots all information på hemsidan har frågor om försäkringarna.

Skulle det dock vara så att du hittar en försäkring som känns bra är det även möjligt att teckna försäkringen direkt på hemsidan i de allra flesta fall. Tänk i så fall bara på att det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren innan tecknande, så att du verkligen vet vad det är du ger dig in på.